مرفاوى: 8 هفته استقلالى ها را دق دادم -

ایران ورزشی-مانند آن روزهايى كه همراه امير قلعه نويى سكان هدايت استقلال را در دست گرفت آرام و بى سر و صدا روى نيمكت مى نشيند و حتى به خودش اجازه نمى دهد مثل روزهايى كه ناصر حجازى سرمربى بود و او مربى، كنار زمين برود و هر چند كوتاه نكاتى را به بازيكنان كوشزد كند. صمد مرفاوى از روابط عميقى با امير قلعه نويى برخوردار است به طورى كه حتى حاضر شد در زمان سرمربيگرى اش در استقلال، در حالى كه امير مديريت سازمان فوتبال را به عهده داشت نظاره گر تمرينات او در حوزه كارى اش باشد. شايد هر كس ديگرى جاى مرفاوى بود با توجه به اينكه روزگارى سرمربيگرى استقلال را عهده داشت و حتى تيمش را تا آستانه قهرمانى هم پيش برد حاضر نمى شد به عنوان مربى روى نيمكت استقلال بنشيند و سايه سنگين امير قلعه نويى را بالاى سر خود داشته باشد اما مرفاوى در توجيه كارش از عشق و علاقه اش به استقلال حرف مى زند، احساسى كه او را با همه انتقادها به سوى استقلال مى كشد.
صمد مرفاوى حالا مثل ۵ سال پيش كمك مربى است و امير قلعه نويى سرمربى! آيا صمد گامى رو به عقب برداشته يا او چنين مى پندارد كه روزى باز هم سرمربى استقلال خواهد شد
روزى كه ازاستقلال رفتيد تصور مى شد يك بار ديگر به عنوان سرمربى به تيم تان برگرديد اما هرگز چنين نشد، صمد رفت و با عنوان كمك مربى به استقلال بازگشت.
تصور من اين بود كه بايد به استقلال كمك مى كردم. براى همين برگشتم.
اما عمر همكارى شما خيلى كوتاه بود. شما خيلى زود با ناصر حجازى قطع همكارى كرديد
آن روزها من احساس مى كردم ديگر نمى شود كار كرد براى همين به استقلال اهواز رفتم.
چه دلايلى باعث جدايى تان شد
من نمى خواهم از آن روزها حرف بزنم! مهم اين است كه حالا به استقلال برگشتم.
اما نه به عنوان سرمربى! شما باز هم كمك مربى هستيد.
درست است. اما براى من كار كردن در استقلال خيلى مهم است. براى همين هم وقتى از استقلال رفتم استقلال اهواز را انتخاب كردم.
چرا صبر نكرديد تا در تيم ديگرى سرمربى شويد شما سابقه سرمربيگرى استقلال را در كارنامه داشتيد.
مى توانستم، چند پيشنهاد هم بود. همين الان هم هست اما استقلال يك فضاى كارى بسيار دوست داشتنى براى من است.
انتخاب امير قلعه نويى به عنوان همكار جديد چه توجيهى دارد
من و امير حرف هم را مى فهميم. افكار ما نزديك به همديگر است. براى همين به استقلال برگشتم. من احساس مى كنم خودم سرمربى هستم. براى اين كه امير را خوب مى شناسم. او با من مشورت مى كند حتى در جزيى ترين مسائل براى همين علاقه ام هر روز بيشتر مى شود.
تصميم گيرى در استقلال مشورتى است
امير با دستيارانش تعامل دارد. به نوعى سعى مى كند نظرات همه را در تصميم گيرى هايش مورد توجه قرار دهد.
صمد مرفاوى وقتى سرمربى استقلال بود در هفته هاى آغازين توانست نتايج مطلوبى با استقلال كسب كند. اما حالا شرايط براى قلعه نويى فرق مى كند.
آن تيم نفراتش همگى هماهنگ بودند. اگر يادتان باشد ما فقط عنايتى و كاظمى را از دست داديم و بيشتر بازيكنانى كه در قالب تيم اصلى به ميدان رفتند با هم هماهنگ بودند.
مشكل گلزنى استقلال از اينجا نشأت مى گيرد
من در واقع مشكل گلزنى را فقط مربوط به مهاجمان نمى دانم. يك تيم بايد گل بزند حالا چه با پاى مهاجمان و چه با پاى مدافعان. ما ابتدا بايد هماهنگ شويم و من فكر مى كنم كمى زمان ببرد.
روزى كه به عنوان بازيكن پيراهن استقلال را پوشيديد همه از شما توقع گلزنى داشتند. شما پس از طى چند روز توانستيد گلزنى كنيد
يادم هست وقتى به عنوان بازيكن به استقلال آمدم همين طور روى من فشار بود. آن روزها هم همه فكر مى كردند الان من شاهكار خواهم كرد اما ۸ هفته طول كشيد تا اولين گلم براى استقلال زدم. آنها را دق دادم (... و بعد مى خندد!)
شما هم مشكل اكبرپور، عليزاده، عباسفرد و برهانى را داشتيد
استقلال يك تيم پرمهره را در اختيار دارد. اما پيش از آنكه ما بخواهيم از بازيكنان انتقاد كنيم بايد ببينيم كه آيا آنها توانسته اند خودشان را با محيط استقلال وفق دهند من فكر مى كنم به خاطر عدم محيط پذيرى مهاجمان گل نمى زنند.
شايد وقفه اى كه به وجود آمده به كمك استقلال بيايد.
اين وقفه براى ما سم است. تعطيلى ليگ اصلا خوب نيست. ما بايد در بازى ها و در كوران مسابقات آبديده شويم. اما متاسفانه همه چيز تحت تاثير تيم ملى قرار گرفته است.
بعضى تيم ها از تعطيلى استقبال كرده اند!
اصلا چنين چيزى نيست. باشگاه ها به شدت لطمه مى خورند و اين تعطيلى ها اصلا خوب نيست. ما كه نمى توانيم هر روز تمرين بگذاريم يا تمرين را تعطيل كنيم. متاسفانه بعضى از قوانين فيفا در كشورمان اجرا نمى شود و در عين حال مسؤولان ما فكر مى كنند ما در سطح اول فوتبال آسيا هستيم.
حضور مهاجمان خارجى آيا مشكل فوتبال ايران را حل مى كند
ما هم به دنبال مهاجم خارجى هستيم. اما معتقدم اگر مى خواهيم گلزن هاى خوبى داشته باشيم بايد از پايه شروع كنيم. من هم روزى مربى تيم هاى پايه بودم اما متاسفانه امكانات مناسبى در اختيار تيم هاى پايه قرار نمى گيرد. شايد يكى از عمده مشكلات ما همين باشد...
بازديد : 107