Tandorost.com -تاره ترین خبرها از دنیای ورزش - تندرست دات کام


 

ارسال خبر

تماس با ما

آرشیو

پیوند ها

خانه

ديگــــر خبرها :
مدير برنامه هاى دنيزلى، پرسپوليسى ها را فرارى داد!
شاهزاده پارسى در واكرز
۳ بازى پياپى خانگى جالب نيست
خبرى از ميرزاپور نيست!
كربكندى: بدون قرارداد كار مى كنم!
ذوالفقارنسب: فقط در تهران مربيگرى مى كنم
برانكو، بائو را تأييد كرد
يك استان عليه عابدينى!
جاى دايى و خداداد خالى است
كيا بزرگترين بازيكن تاريخ ايران
صادقى: نگران خط دفاع نباشيد
آب و هوا مشكل تمام تيم هاست
کریمی:من چاق نشده ام!
زندى: بازى اول خيلى مهم است
حجازىدست به كار مى شود
فرصتى براى صدرنشينى در قاره كهن
۱۰ بازيكن استيل آذين امروز ثبت مى كنند
اولين مصدوم در اردوى مالزى
رم و پورتو استادیوم در آزادى
پروين:از سازندگان فيلم مستند زندگى ام شكايت مى كنم
قلعه نويى: ازبكستان در ضد حملات خطرناك است
استيلى مى تواند قلعه نويى پرسپوليس باشد
رزاقى راد: آقاى گل ليگ يك مى شوم
از حيثيت آسيا دفاع مى كنيم
توافق قريب الوقوع «مالودا» با چلسى
ساكى: بهتر است آدريانو ، اينتر را ترك كند
تلاش يووه براى جلب رضايت ندود
نظارت كامل سران ليگ برتر بر انتقال « ته وز »
گاليانى: قول مى دهيم كاكا را نفروشيم
بايرن امسال قهرمان مى شود
كاهش مجازات تيم ملى دانمارك
شرينگهام ۴۲ ساله به كولچستر پيوست
سومين پيروزى مردان «باسيله»
شوستر به زودى مربى رئال مى شود
چيوو علاقه اىبه رئال ندارد
ايران قهرمان كشتى فرنگى جوانان آسيا شد
تيم ملى واليبال با تأخير در صربستان
درگيرى در فينال وزن ۸۴ كيلوگرم قهرمانى روسيه
فدراسيون همكارى نكند، مى روم
ششمى تيم ملى هوپ تاكرا در تايلند
پاداش قهرمانى تيم ب كجا رفت؟
نيكبخت هفته آينده استارت مى زند
فيروز كريمى در استقلال اهواز ماند
 خبر:

فرصتى براى صدرنشينى در قاره كهن -


ایران ورزشی-چهاردهمين دوره رقابت هاى جام ملت هاى آسيا امروز در تايلند شروع مى شود و از فردا به طور همزمان در ۳ كشور ديگر (ويتنام، اندونزى و مالزى) پيگيرى مى شود.
در تاريخ اين رقابت ها چند مدعى سنتى به نام هاى ايران، عربستان، ژاپن و كره جنوبى ديده مى شوند كه ۳ تيم نخست با كسب ۳ عنوان قهرمانى از اين نظر با يكديگر مشترك هستند اما با هر معيارى كه بخواهيم جدول قدرت هاى قاره را به طور منظم درآوريم، ايران صدرنشين نمى شود.
اگر ملاك ما مثل المپيك و بازيهاى آسيايى مرغوبيت مدالى باشد، عربستان به خاطر ۲ عنوان نايب قهرمانى از تيم ايران پيشى مى گيرد و در عوض ژاپن و كره جنوبى زير دست تيم ملى قرار مى گيرند.

اما اگر با سيستم امتيازى برخورد كنيم و براى قهرمانى ،۳ نايب قهرمانى ۲ و عنوان سرمربى يك امتياز در نظر بگيريم، در اين حالت كره جنوبى به رغم تعداد قهرمانى هاى كمتر بالاتر از ساير رقبا قرار مى گيرد و عربستان و ژاپن زير دست تيم ايران سوم و چهارم مى شوند.در هر صورت تيم ايران در هيچ كدام از جدول ها صدرنشين نمى شود و براى رسيدن به اين عنوان نيازمند رسيدن به قهرمانى در چهاردهمين دوره اين رقابت هاست چون حتى در صورت نايب قهرمانى باز هم نمى تواند به عربستان در جدول مرغوبيت مدال برسد و اگر اين عنوان دومى در سايه شكست از كره جنوبى حاصل شود باز هم اين كره اى ها خواهند بود كه هم در جدول امتيازى و هم در جدول مرغوبيت مدالى از ايران پيشى خواهند گرفت.

استراليا را فراموش نكنيم
استراليا براى نخستين بار در طول تاريخ جام ملت هاى آسيا وارد اين رقابت ها شده و هنوز به هيچ عنوانى دست نيافته است و تا بخواهد در اين جدول ها سرى بين سرها درآورد ۵-۴ دوره اى طول خواهد كشيد اما بعد از جام جهانى ،۲۰۰۶ مردان سرزمين كانگوروها عضو AFC شده اند و هم اكنون در رنكينگ فيفا فقط يك پله پايين تر از ايران در رده چهل و هشتم جهان قرار دارند و ژاپن تنها تيم آسيايى است كه با قرار گرفتن در رتبه چهلم بالاتر از تيم ايران ايستاده است. به طور قطع قهرمانى در جام ملت ها در كنار باطل كردن طلسم ۳۱ ساله مى تواند ايران را به رنكينگ فيفا به اندازه اى بالا بكشد كه حداقل بهترين تيم قاره كهن باشيم و بالاتر از امثال ژاپن، استراليا و كره جنوبى قرار بگيريم.

قدرت هاى سنتى و جديد
در تاريخ ۵۱ ساله جام ملت هاى آسيا ايران و كره جنوبى همواره جزو مدعيان و قدرت هاى سنتى محسوب شده اند كه كارنامه آنها نيز مؤيد همين نكته است ولى فراموش نكنيم كه ايران آخرين بار در سال ۱۹۷۶ و كره جنوبى هم آخرين بار در سال ۱۹۷۶ و كره جنوبى هم آخرين بار در سال ۱۹۶۰ قهرمان شده اند كه دست بر قضا هر ۲ تيم ميزبان اين رقابت ها بوده اند. اما در نقطه مقابل عربستان و كره جنوبى جزو قدرت هاى جديد محسوب مى شوند. عربستان اولين بار در سال ۱۹۸۴ وارد اين رقابت ها شده كه طى ۶ دوره حضورش به ۵ عنوان (۳ قهرمانى و ۲ نايب قهرمانى) دست يافته است و فقط در سال ۲۰۰۴ نتوانسته از گروه خود صعود كند. ژاپن هم از سال ۱۹۸۸ وارد دور نهايى اين رقابت ها شده كه طى ۵ دوره حضورش صاحب ۳ عنوان قهرمانى شده و ۲ بار هم از رسيدن به مرحله نيمه نهايى بازمانده است.
در واقع ايران و كره جنوبى را بايد در طيف قدرت هاى سنتى و عربستان و ژاپن را به همراه استرالياى تازه وارد در طيف قدرت هاى جديد قاره كهن تقسيم بندى كرد. راه دورى نرويد، به احتمال قريب به يقين و با توجه به وضعيت ساير تيم ها باز هم عناوين دوره چهاردهم بين اين ۵ تيم قدر قاره تقسيم خواهد شد.



بازديد : 47

صفحه اصلی
مهم ترین خبرها
فوتبال
والیبال
ورزشهای رزمی
وزنه برداری
کشتی
بسکتبال
دو میدانی
عمومی
 

Copyright 2006  Tandorost.com , All Rights Reseved